Page 1 of 1

malfunctioning of "something" . Help required

Posted: Tue Jun 11, 2019 6:50 am
by ranger01
Good mornibg. I have a problem while flying on TWC Campaign Server. The last three times I entered the game, in the first half an hour, soon after dropping the bombs on target (about one minute after) the screen freezes, then after a few seconds becomes black and immediately after the game is OFF and I am at my initial page of the PC. Obviously this is considered as a voluntarily interruption of the game with the relative death and...just start again the career. Just to be clear this happened on 8, 9 and 10 and 11June. After starting again the game what reported above does not occur again.
I enclose the errors reported by the windows system with the hope to receive some advice. Thanks in advance.

PS. I do not know if the attachments are loaded. In case they are not please advise about the correct procedure

Re: malfunctioning of "something" . Help required

Posted: Thu Jun 13, 2019 2:02 pm
by ranger01
ranger01 wrote:Good mornibg. I have a problem while flying on TWC Campaign Server. The last three times I entered the game, in the first half an hour, soon after dropping the bombs on target (about one minute after) the screen freezes, then after a few seconds becomes black and immediately after the game is OFF and I am at my initial page of the PC. Obviously this is considered as a voluntarily interruption of the game with the relative death and...just start again the career. Just to be clear this happened on 8, 9 and 10 and 11June. After starting again the game what reported above does not occur again.
I enclose the errors reported by the windows system with the hope to receive some advice. Thanks in advance.

PS. I do not know if the attachments are loaded. In case they are not please advise about the correct procedure

I have to continue reporting on this problem. ATER 4 INTERRUPTIONS , to day it worked fine. However , realising that I could mot manage to send the error windows reports I want to underline that the problem seems to be connected with "NET FRAMEWORK".
I have win 10 and I am asking to anibody willing to reply which version of framework you are actually using on your PC. Any advice is welcome. Thanks again

Re: malfunctioning of "something" . Help required

Posted: Thu Jun 13, 2019 3:38 pm
by TWC_Mic
Hi ranger01,

My system is a Windows10 like yours but i dont find any Net Framework in my system.Tell me more where to look and I might find my version .
Which Graphics card do you use and on which settings is your game in the Video options...?
Did you have this problem only on the campaign server or did this happen in any other Server ?

As nobody else reported any issues with the Campaign Server, we would first check your settings for a start.

Sorry for the meager advices but i guess we have to know more details and it might
take a while to figure out what's wrong.

best wishes
Mic

Re: malfunctioning of "something" . Help required

Posted: Mon Jun 17, 2019 5:19 am
by TWC_Mackers
Hi Ranger01,

This is a common issue when attacking 'Storage Tank' targets. If it happens when attacking another type of target - airfields/flak/etc please let us know.

In the case of Storage Tanks - it is a video/gpu 'overload' due to smoke particles in CloD being just that - particle based. In CloD each 'particle' of smoke is being drawn and tracked - massive GPU load. The clouds in the sky, as an example, are instead 'volumetric' like how most other games create 'smoke effects'.

To get round this, reduce the 'visual effects' level to 'medium'. Lower than 'medium' will result in missing out on alot of effects and should be avoided.

Image

Clicking the above thumbnail will give a larger image.

I hope this helps,

Mackers.